Koppintották A szigetet?

2005.08.11. 11:43
A DreamWorks és Warner Bros stúdiót egy 1979-es film producerei perelik, akik azt állítják, az ő mozijukról másolta Michael Bay A szigetet - adta hírül az IMDb.

A hétfőn beadott vádirat szerint az Ewan McGregor és Scarlett Johansson főszereplésével leforgatott futurisztikus thriller számos ponton lényeges hasonlóságot mutat a Parts: The Clonus Horror című 26 évvel ezelőtti filmmel és ez a véleménye jó néhány neves filmkritikusnak is.

Mindkét mozi klónok titkos kolóniájáról szól, akiket azért tartanak, hogy az emberek beteg szerveit pótolhassák. Myrl A. Schreibman és Robert S. Fiveson producerek most azt akarják, hogy vonják vissza A szigetet a moziforgalmazásból. "Amikor megláttam A sziget trailerjét a neten, azt hittem a saját filmem előzetesét látom" - nyilatkozta Fiveson, aki a Parts: The Clonus Horror rendezője is volt. "A kulcsjelenetek és a beállítások is ugyanazok voltak." A DreamWorks az esetre reagálva nyilatkozatot adott ki, amelyben kijelentik, hogy "A sziget minden más alkotástól függetlenül készült el, és senkinek nem sérti a szerzői jogait."

A sziget szeptember 1-jétől megy a magyar mozikban.