Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Moziban a Grimm testvérek

2005.08.25. 15:10
Terry Gilliam legújabb filmje, a Grimm testvérek augusztus 26-tól látható a tengerentúli filmszínházakban, írja a filmhu. Főszerepben Matt Damon és Heath Ledger.

Ez a mozi már nem veszhet el úgy, mint a rendező előző darabja, a Don Quijote-film. A Brazil, A halászkirály legendája és a 12 majom című kult-filmek alkotója most a Grimm testvérek egy lehetséges "életrajzát" vitte vászonra a fantázia és realitás különös keverékből álló történetben.

Gilliam legutóbbi filmje a Grimm testvéreket szélhámosként mutatja be. A legendás meseszerzők William és Jakob a napóleoni időkben utazgatnak a francia megszállás alatti Németországban, ahol mindenféle képzeletbeli lényekkel: szellemekkel, boszorkányokkal és démonokkal veszik fel a küzdelmet. Ígéretük szerint megszabadítják az embereket nem kívánt túlvilági társaságuktól, mindezért jókora összeget kérnek cserébe.