Aliz
6 °C
14 °C

Sopánkodnak a francia turisták Spielberg miatt

2005.08.30. 13:50
"Tegnap jöttünk el Párizsból, és tessék, megint Párizsban vagyunk!" - dohognak a UIP-Duna hírében a francia turisták a pesti Belvárosban, ahol Steven Spielberg legújabb filmjét forgatja.

A stáb, amely a múlt héten néhány pesti utcát londoni helyszínné alakított, a napokban a Battyhány-örökmécses környékét változtatta Párizzsá, olyan hitelesen, hogy ebből egy másik kis "incidens" is történt. Az egyik idősebb úr, aki a néhány utcával odébb lakik, igencsak megörült, amikor meglátta, hogy az évekkel ezelőtt bezárt Spartacus étterem helyén elegáns francia kávézó nyílik. Amikor megkérdezte, mikor ülhet be egy jó kávéra, elszomorodott, amikor az építőmunkások elmondták: csak átmeneti díszletről van szó.

A München (Munich) kényes témát dolgoz fel: azt meséli el, hogy az izraeli titkosszolgálat hogyan likvidálta azokat a palesztin terroristákat, akik vérfürdőt rendeztek az 1972-es müncheni olimpián.

A film hazai bemutatója 2006. januárjában lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?