Benedek
-5 °C
5 °C

Sandra Bullock Oscar-esélyes

2005.09.02. 17:04
Csaknem húsz éve, 23 évesen forgatott először, első közönségsikerét a Féktelenülnek köszönheti, és most talán a szakmai elismerés is eljön Sandra Bullock számára - adta hírül az IC Press.

Sandra Bullock az Ütközésekben
Sandra Bullock az Ütközésekben

Az Ütközések (Crash) különös, sok szálon futó film, nem vígjáték és nem thriller, bár nem hiányoznak belőle a humoros és az izgalmas részletek. A színészek már a forgatókönyv elolvasásakor megérezhették, hogy a történet kiváló lehetőséget nyújt az emlékezetes játékra - valószínűleg ezért mondtak igent a felkérésre szinte ingyen Bullock mellett még jó néhányan az olyan nagy nevek közül, mint Don Cheadle, Matt Dillon, Brendan Fraser, vagy Ryan Philippe.

Bullock olyan lelkes lett a lehetőségtől, hogy nemcsak a gázsijáról mondott le - pedig általában 15 milliót kap egy munkáért -, de még a repülőjegyét is maga fizette, amivel a forgatásra utazott. A befektetés azonban megtérülni látszik. A bennfentes szakmai hírek között egyre erősödik az a vélemény, hogy az idei filmes termésből az Ütközések lesz az egyik Oscar-favorit; a forgatókönyvért járó díjat szinte biztosra veszik, de jó néhány színészi díjra is tippelnek: sok szakíró szerint Sandra Bullock és Don Cheadle a legesélyesebb.

Az Ütközéseket novembertől vetítik a magyar mozik.