Gryllus Dorka lett a legjobb színésznő Szocsiban

2005.09.05. 17:09
Kettős magyar filmsiker született a hétvégén: Gryllus Dorka a legjobb színésznő Ezüst Nyílvessző-díját nyerte el Szocsiban és a várnai filmfesztivál zsűrije különdíjával jutalmazta Steven Lovy MIX-ét - tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió.

Gryllus Dorka a Dallas Pashamendében
Gryllus Dorka a Dallas Pashamendében

Szombat este ért véget az oroszországi Szocsiban a "Szerelem arcai" (Faces of Love) Filmfesztivál. A tematikus fesztivál versenyprogramjában nagy sikerrel mutatták be a Dallas Pashamendét. Gryllus Dorka a filmben nyújtott alakításért a legjobb színésznő díját, az Ezüst Nyílvesszőt nyerte el. A Catherine Deneuve elnökségével megrendezett 11. "Faces of Love" Filmfesztivál zsűrijének elnöke Pawel Pawlikowski (Szerelmem nyara) filmrendező volt. Az elismerést Kántor Lászó, a film producere vette át a szombat esti díjátadón a Szocsi Nagyszínházban. Gryllus Dorkát, Pejo Robert filmjének női főszerepéért a 36. Magyar Filmszemlén is díjazták.

Steven Lovy MIX című alkotása, melynek szintén Gryllus Dorka a női főszereplője, Várnában nyert díjat tegnap este. A Bolgár Filmközpont által szervezett 13. Szerelmesfilm Fesztiválról (Love is Folly) a zsűri különdíját hozta el a MIX.