Sára, Márió
2 °C
6 °C

Szabó István életműdíjat kapott a hollandoktól

2005.09.09. 11:36
A magyar rendező munkássága előtt életműdíjjal tiszteleg a Film by the Sea filmfesztivál Hollandiában. A fesztivál versenyprogramjába a Sorstalanság kapott meghívást - tájékoztatta az Indexet Papp Csaba, a Magyar Filmunió munkatársa.

Szabó István
Szabó István

Vlissingen városában, Hollandia délnyugati részén szeptember 9. és 18. között rendezik meg a Film by the Sea (Film a tengernél) nemzetközi filmfesztivált. Az 1999-ban alapított rendezvény retrospektív programját idén Szabó István munkásságának szentelik a fesztivál szervezői. A Szabó István életművét átívelő válogatásban tíz film lesz látható, köztük Szabó első játékfilmje, az 1964-es Álmodozások kora és a tavalyi évben bemutatott Csodálatos Júlia című alkotás is.

A retrospektív vetítéssorozat alkalmával Szabó István személyesen veszi át a Film by the Sea fesztivál életműdíját a díjkiosztó ünnepségen szeptember 17-én. A vlissingeni fesztivál idei versenyprogramjában, melynek témája idén az irodalom és film kölcsönhatása, Koltai Lajos Sorstalanság című filmje kapott meghívást. Koltai személyes részvételével mutatják be a filmet a hollandiai Vlissingenben.