Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Igazi ördögűzés a moziban

2005.09.16. 17:39
Talán ez az első eset a műfaj történetében: az Ördögűzés Emily Rose üdvéért (Exorcism of Emily Rose) ugyan a klasszikus szabályokat követő horrorfilm, mégis megtörtént eset alapján készült. Igaz, senki nem tudja pontosan, hol és mikor zajlott az a szertartás, amelynek eredményeképpen egy fiatal lány meghalt, a rituálét vezető papot pedig bíróság elé állították.

Ördögűzés Emily Rose üdvéért
Jelenet a filmből

A sajtó munkatársai eddig csupán annyit nyomoztak ki, hogy az eset 1975-ben vagy '76-ban az akkori Nyugat-Németországban történt, az áldozatot pedig Anna-Leise-nek hívták.

Úgy látszik, a titkot túl jól őrzik ahhoz, hogy valaha többet tudhassunk meg róla. Az IC Press híre szerint a film producerei közül csupán ketten találkoztak az igazi áldozat családjával, ám szerződésben kötelezték magukat, hogy soha, sehol, senkinek nem árulják el az adataikat: a helyszínt, a család és a lány nevét természetesen megváltozatták: a filmbéli történet az USA-ban játszódik, Anna-Leise-ből pedig Emily Rose lett. A film rendezője sem ismeri a valóságos részleteket: amikor a forgatókönyv készítése során kérdéseik merültek fel, az alkotók csak a két producer közvetítésével léphettek kapcsolatba a filmet ihlető események résztvevőivel.

Az Ördögűzés Emily Rose üdvéért november 17-étől megy a magyar mozikban.