Schwarzenegger díjazta a legjobb kaszkadőrt

MTI
2005.09.26. 15:32
A kaszkadőrök Taurus díjait adták át helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben: 5. alkalommal tüntették ki azokat, akik a legnehezebb pillanatokban helyettesítik a világsztárokat.

A kaszkadőrök nevét kevesen ismerik, de amint a műsort vezető Dwayne The Rock Johnson mondta, "Hollywood gerincének" tekintik őket. Ennek megfelelően számos sztár is megjelent az esten, köztük Daryl Hanah és Kiefer Sutherland, és ők adták át a kaszkadőr-Oscarnak is tekintett díjakat. A legjobb kaszkadőröket és kaszkadőr hölgyeket kilenc kategóriában tüntették ki, így például a külföldi filmben nyújtott legjobb akcióért és a legkiválóbb tüzes akciókért.

Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó, akit 2001-ben a legjobb akciósztárnak járó díjat vehette át, ezúttal személyesen nyújtotta át az életmű-Taurust Vic Armstrongnak, akiről azt mondta: személy szerint neki is nagyon sokszor segített abban, hogy csilloghasson a filmvásznon.

A legjobb akciófilmrendezőnek járó díjat Quentin Tarantino, a legjobb akciószínésznek ítélt Taurust ezúttal Sylvester Stallone vehette át. A díjért folyó versenybe benevezett több mint 20 film közül A Bourne összeesküvés és a Kill Bill 2 egyaránt 2-2 díjat vitt el, többek között a legjobb verekedésért és a legjobb autós mutatványért.

A gálát - amelyen kaszkadőrök egyebek között 30 méteres daruról ugráltak le, felgyújtották a színpadot és függőleges falakon rohantak fel - a Paramount Stúdiók területén, a szabad ég alatt rendezték. A Premiere német előfizetéses tévéadó a gálaestet október 6-án közvetíti.