Magyar filmek Izlandon, Francia- és Svédországban

Index
2005.09.28. 16:19
A porcelánbaba, a Johanna és a Terézanyu vesz rész különböző filmfesztiválokon Izlandon, Francia - és Svédországban október elején - közölte a Magyar Filmunió az Indexszel.

Gárdos Péter A porcelánbaba című filmje a csütörtökön kezdődő Rejkjavik Filmfesztiválon indul, melyen Magyarország az idén vesz részt először. A 2005-ös Magyar Filmszemlén a legjobb rendezőnek járó elismeréssel és a külföldi filmkritikusok díjával kitüntetett alkotást Gárdos Péter jelenlétében mutatják be Izlandon - olvasható a szerdai közleményben. A zsűri elnöke Pawel Pawlikowski lengyel származású brit rendező lesz.

Mundruczó Kornél Johanna című operafilmje a Párizzsal szomszédos Essone városában október 1-én kezdődő fesztivál versenyprogramjába kapott meghívást. A 7. Cinessone fődíjáért, amely jelentős anyagi támogatást jelent a nyertes film franciaországi forgalmazásához, tizenkét játékfilm kel versenyre az idén.

A svédországi Flimmer fesztivál péntektől a közelmúlt sikeres közönségfilmjeiből mutat be válogatást. Magyarországról Bergendy Péter Állítsátok meg Terézanyut! című alkotása érkezik Norrköpingbe - áll a közleményben.