Folyóirat és Filmes Fesztivál Budapesten

MTI
2005.10.03. 13:14

Folyóirat és Filmes Fesztivál kezdődik pénteken Budapesten, a Ráday utca kávéházaiban, ahol beszélgetésekre, irodalmi estekre, vetítésekre várják a szerzőket, szerkesztőket, olvasókat.

A "Kultucca-szezont" záró háromnapos esemény a magyar folyóirat-kultúrát mutatja be, a programban szerepelnek rövidfilmek és dokumentumfilmek is. Amint az a szervezők összegzésében olvasható, "ez egy antifesztivál", hiszen nem hangos, botrányos, provokatív, hanem "csendes-ülős, beszélgetős". A szerzők, szerkesztők, olvasók harmadik éve gyűlnek össze a Ráday utca kávéházaiban, hogy művészetről, tudományról, társadalomról, történelemről és más témákról beszélgessenek. A fesztivál helyszínein folyóiratok tartanak esteket, kerekasztal-beszélgetéseket és találkozókat, és lesz rendhagyó borkóstoló is.

A filmes programban válogatást mutatnak be Vészi János, Siklósi Szilveszter és Varga Ágota dokumentumfilmjeiből, valamint a Busho rövidfilm-fesztivál, a Pesty Fekete doboz, a Varga Stúdió, az Inforg Stúdió, a Duna Műhely és a Fórum Film munkáiból.