Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Cassel lesz a franciák közellensége

Index
2005.10.05. 10:38

Mesrine és Cassel

Vincent Cassel (Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét) fogja játszani Franciaország egykori első számú közellenségét egy két részes filmben - jelentette a Hollywood Reporter. A forgatás jövő nyáron kezdődik. A két francia nyelvű filmnek az összköltségvetése 45 millió euró (11,2 milliárd forint), a címük: "Death Instinct" és "Public Enemy Number One" lesz. A filmek megtörtént esetet dolgoznak fel egy francia bűnözőről, Jacques Mesrine-ről. Mesrine amellett, hogy merész bankrablásokat követett el, arról volt híres, hogy jól tudta álcázni magát, állandóan nőzött, és többször is megszökött a börtönből.

Mesrine gazdag családban született 1937-ben, és már életében legendává vált. Híres divattervezők ruháit hordta, és kifejezetten udvarias volt azokhoz, akiket kirabolt. A legmerészebb rablásait a 70-es években követte el Franciaországban és Kanadában. 1979-ben halt meg, miközben a rendőrök elől menekült. Halálának pontos körülményeit máig homály fedi.

Cassel már az Ocean's Twelve-ben is hasonló karaktert játszott, amikor François Toulourt, a vagyonos, elegáns tolvajt személyesítette meg. Jean-Francois Richet fogja rendezni mindkét filmet, aki egyébként a napokban fejezi be John Carpenter 1976-os thrillerjének remake-jét, A 13. rendőrörs ostromát.