Mátyás
-6 °C
1 °C

Újabb versenyeken indul a Kenyeres-film

Index
2005.10.12. 12:41
Írországban és Belgiumban száll ringbe Kenyeres Bálint rövidfilmje, a Before Dawn, tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió.

Kenyeres Bálint többszörös díjnyertes munkája, a Before Dawn az írországi Cork Filmfesztivál rövidfilmversenyén indul ezen a héten. Az 1956-ban alapított írországi filmszemle egyike a legelső filmfesztiváloknak. A Cork Filmfesztivál a nemzetközi rövidfilmeknek szentelt versennyel párhuzamosan az ír filmek bemutatkozásának elsőszámú eseménye.

A belgiumi Ghentben október 11-én kezdődött Flanders fesztivál szintén a versenyprogramjába hívta meg a Before Dawn című kisfilmet. A belga rendezvény játékfilmversenyének is van magyar résztvevője. A Dallas Pashamende című filmet a rendező Pejó Róbert Adrián személyesen mutatja be Ghentben. Összesen 13 játékfilm kel versenyre idén a nyertes film belgiumi forgalmazást jelentős mértékben elősegítő ghenti fődíjért. A FLANDERS fesztiválon Cakó Ferenc Randevú című animációját is bemutatják az Európai Filmakadémia UIP-díjának várományosai között, a fesztiválra Cakó Ferenc is ellátogat. Montrealban a tíznapos Festival Nouveau Cinema 38 ország 197 alkotását vetíti, köztük Gárdos Péter A porcelánbaba című filmjét is. A Lázár Ervin-novellák inspirálta művet az öt kontinens kortárs filmművészetének alkotásaiból válogató szekcióban tűzik műsorra.