Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Szexkaszkadőrök az Erőszakos múltban

2005.10.21. 00:47

Az Erőszakos múlt (A History of Violence) nemcsak erőszakos jeleneteket tartalmaz. Aki ismeri a rendező, David Cronenberg korábbi filmjeit, az persze nem lepődik meg: Cronenberg számára a szex és az erőszak sosem léteznek egymás nélkül. Ahogy a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon mondta: "szex és erőszak úgy összetartozik, mint szalonna és tojás".

A filmben Viggo Mortensen és Maria Bello - a két főszereplő - között két nagy szexjelenet szerepel: a két részlet közti különbség egyebek közt azt is megmutatja, mennyit változnak a figurák a történet során. Az IC Press híre szerint a második, sokkal vadabb és erőszakosabb epizódot egy lépcsőházban vették fel. Cronenberg komolyan aggódott, hogy a munka során megsérülnek a színészei, ezért a kaszkadőrjelenetek rendezőjétől rendelt néhányat azok közül a matracok közül, melyeket általában a verekedések, zuhanások, akciók felvételéhez használnak: a kaszkadőrök a kemény falépcsőket ezekkel preparálták.

"Sok mindent kértek már tőlem rendezők az elmúlt húsz évben" - nyilatkozta később a kaszkadőr rendező, - sokan meg is tudtak lepni a fura ötleteikkel. De ez az első szexjelenet, amiben szükség volt rám."

Az Erőszakos múlt hazai bemutatója november 24-én lesz.