Flamand filmek a Trafóban

MTI
2005.11.03. 10:41

A flamand művészek a nyolcvanas években robbantak be a világ élvonalába és ma meghatározó szereplői a kortárs kultúrának. Ezt a kultúrát próbálja bemutatni a Trafóban a Flamand Szezon című, fél éven át tartó filmes rendezvény. A kortárs művészetek házában november 11-én és 12-én kerül sor A kert című film vetítésére, amely a rendezők ajánlása szerint "egy korlátokat nem ismerő világba ragad el." A kert magasztos és hétköznapi gondolatokat egyesít a halálról, "miközben szép lassan és csendesen őrületbe taszít."

November 20-án a Temps d'Images és a Flamand Szezon keretében kerül sor az Oyster Princess című "némafilmkoncertre", amely egyben nemzetközi premier. Ehhez társul a The Oyster Princess című némafilm, amelyet Ernst Lubitsch rendezett 1919-ben. A régi film és a 2005-ben készült zene segítségével olyan új tartalom születik, amely magában hordozza mindkét kor látásmódját, néhol szembekerülve, néhol kiegészítve egymást - hívja fel a figyelmet a különös produkcióra az ajánló.

Az április közepéig tartó rendezvénysorozat keretében lesz még dzsesszkoncert, színházi előadás és beszélgetés flamand művészekkel.