Pályázattal indul az új filmes szakújság

Index
2005.11.28. 12:10
2005. novemberétől olvasható az Apertúra filmelméleti és filmtörténeti szakfolyóirat. A kiadvány elektronikus formában jelenik meg, első száma már látható a neten, írja a Litera.

Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat pályázatot hirdet tanulmányok készítésére a következő témákban: A műfajiság kérdése Lars von Trier életművében, Lars von Trier Birodalom című sorozatának komplex elemzése, Gyermek-motívum a kortárs iráni filmben és a játékfilmes és a dokumentarista szerkesztés viszonya a kortárs iráni filmben. A pályázatra 30-40 000 karakter terjedelmű komplex, elemző tanulmányokat várnak a szerkesztők.

A folyóirat szerkesztőbizottsága: Dér András, Galicza Péter, Kovács András Bálint, Tarnay László, felelős szerkesztője Füzi Izabella. Beküldési határidő: 2006. január 31. A legjobb tanulmányokat a Metropolis Lars von Trier-t, illetve a kortárs iráni filmet tárgyaló összeállításaiban közlik, illetve az alábbi pénzjutalmak kerülnek kiosztásra: I. helyezett: 100 000 Ft II. helyezett: 70 000 Ft III. helyezett: 50 000 Ft A jeligével ellátott tanulmányokat elektronikus formában (e-mail-ben) kérik eljuttatni az alábbi e-mail-címre: metropolis@c3.hu Az Apertúra honlapja