Kenyeres Jennifer Anistonnal a Sundance-en

Index
2005.12.12. 13:45
Kenyeres Bálint rövidfilmje - a Cannes-i premiert követően - január 19 - 29. között Amerikában kel versenyre a Sundance-en, tájékoztatta a Magyar Filmunió az Indexet.

A Before Dawn a független film legnagyobb és legfontosabb tengerentúli eseményeként számon tartott 25. Sundance Filmfesztivál rövidfilm versenyébe kapott meghívást. Az Utah államban megrendezett fesztiválon számos sztár jelenik meg: Jennifer Aniston, Bruce Willis, Lucy Liu és Robin Williams csak néhány név az A-listás amerikai színészek közül.

A fesztivál történetében először hívtak meg a Magyar Filmunió által benevezett alkotást. Kenyeres Bálint személyesen mutatja be filmjét a Sundance közönségének a versenyprogramban január 20-án. A Before Dawnt 2005-ben közel 40 filmfesztivál hívta meg programjába. Kenyeres Bálint Belo Horizonte-ben, Szent Pétervárott, Szarajevóban, Leeds-ben, Cottbusban, Madridban, és legutóbb Bukarestben nyert díjakat. A film operatőrét, Erdély Mátyást a Filmszemlén, Belo Horizonte-ben, és Bukarestben jutalmazták a legjobb operatőr díjával Kenyeres filmjének fényképezéséért. A magyar közönség január 5-től láthatja a világot járt Before Dawnt.