Piroska
-2 °C
5 °C

Vígjátékot forgat Lars von Trier

Index
2006.01.06. 15:52
Kapcsolódó cikkek (1)
A dán mester Amerika-trilógiájának befejező részét félretéve, a Dogville és a Manderlay nemzetközi terepe után újra otthon dolgozik, írja a filmhu.

A Dán Filmintézet 7 millió dán koronával (kb. 1 millió euróval) támogatja Lars von Trier új filmjét, melyet február 20-án kezdenek forgatni. A film címe Direktoren for det hele (Az elnök a haverom). Von Trier ezúttal újra dán nyelven forgat, és visszatér a Dogmához, egy vígjátékkal.

A történet szerint egy informatikus cég tulajdonosa eladja a céget. Az alapításakor egy fiktív igazgatóra bízta a vállalat irányítását, hogy a kellemetlen döntések elől mögé bújhasson. A potenciális vevők ragaszkodnak hozzá, hogy ezzel az igazgatóval személyesen tárgyaljanak. A tulajdonos ekkor felbérel egy középkategóriás színészt, hogy játssza el az elnök szerepét.

Trier 2007-re halasztott trilógiazáró darabjáról, a Wasingtonról még nem lehet sokat tudni. Az Imdb szerint egyetlen színész jelenléte biztos a filmben, Udo Kier-é. Trier az Indexnek azt nyilatkozta, hogy Nicole Kidman-nel is tárgyalt már, mert szeretné, ha a harmadik részben Grace szerepét a Manderlayben látható Bryce Dallas Howarddal közösen játszanák el. A halasztás oka is kiderült: Trier tovább kíván dolgozni a forgatókönyvön, ugyanis nem teljesen elégedett vele.