Indul a Nemzetközi Paralimpiai Sport Filmfesztivál

2006.03.21. 13:58
Jövő csütörtöktől szombatig a Millenáris Parkban kerül sor a Budapest Bridge elnevezésű I. Nemzetközi Paralimpiai Sport Filmfesztiválra.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján a szervezők hangsúlyozták, hogy rendezvényükkel a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottságát kívánják emelni. Négy kontinens közel 20 országából több mint 50 film kerül bemutatásra. Az alkotások képet adnak a paralimpikonok küzdelmeiről a mindennapokban és sikereikről a versenyeken.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a Budapest Bridge háziasszonya Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai bajnok úszó, a szervező Magyar Paralimpiai Bizottság szóvivője lesz, a fesztivál zsűrijének elnöke pedig Jancsó Miklós filmrendező. Kedden továbbá bemutatták a fesztivál "Add az arcod a toleranciához!" akciójának beharangozó filmjeit, melyek számos magyar híresség támogatásával készültek.

Az akció keretében a három nap során a résztvevők fotóiból épül majd egy szimbolikus híd "Add az arcodat a toleranciához!" felszólítással. Az ingyenesen látogatható eseményre a szervezők több ezer érdeklődőt várnak.