Izraeli miniszterelnök javasolta a Micsoda nő! címét

MTI
2006.04.21. 09:59
A Jediot Ahronót című jeruzsálemi lap szerint Ehud Olmertnek, a későbbi izraeli miniszterelnöknek az agyából pattant ki a Julia Roberts és Richard Gere főszereplésével készült Pretty Woman - Micsoda nő! - címe. A tudósítás szerint Olmert 1989-ben Hollywoodba látogatott és Arnon Milchan producer, illetve Gary Marshall rendező társaságában meghallgatta a stúdióban a készülő film zenéjét. Az egyik dal Roy Orbinson korábbi szerzeménye, a Pretty Woman volt.

"Van egy ötletem, miért ne lenne a film címe az, ami a dalé: Pretty Woman?", mondta a lap szerint Olmert. Marshall először úgy érezte, ez túl "ósdi" lenne, Milchan is kételyeit hangoztatta, de Olmertnek végül sikerült meggyőznie őket arról, hogy ötlete nem is olyan rossz. "Olmert e hollywoodi sikere ellenére úgy döntött, tehetségét csak az izraeli politikában fogja kamatoztatni" - írta a lap.

Ehud Olmert az elsők között követte Ariel Saront, amikor az korábbi pártjából, a Likudból kilépve létrehozta a Kadima pártot. Miniszterelnök-helyettes volt, amikor a kormányfő január 4-én agyvérzést kapott és kómába esett, amelyből többé nem tért magához. Miután a Kadima március 28-án megnyerte a még Saron által kezdeményezett választást, Olmert lett az ügyvivő miniszterelnök, s várhatóan ő alakít majd koalíciós kormányt.