Spielberg tehetségkutató valóságshow-ja

2006.04.24. 09:26
Árulónak titulálják rajongói Steven Spielberget, mert valóságshow-t készít a Fox televíziónak. A producer Mark Burnett, a Survival show kitalálója. Spielberg show-jának On The Lot (Külső helyszínen) lesz a címe. A versenyzők rendező-jelöltek lesznek, és a győztessel szerződést köt a Dreamworks, amit Spielberg alapított és amit nemrég eladott el a Paramountnak 1,5 milliárd dollárért - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

"Egész pályámon megtettem minden lehetőt azért, hogy új tehetségeket fedezzek fel és esélyt adjak nekik. Ez a lehetőség sokkal szélesebb kapukat nyit meg mindnyájuk számára" - nyilatkozta Spielberg. A "holnap legjobb rendezője" címének elnyeréséhez a versenyzőknek minden héten be kell mutatniuk egy-egy, mindig más műfajú kisfilmet a vígjátéktól a horroron át a kalandfilmig. A háromfős zsűri egy filmkritikusból, egy szakmabeli menedzserből és hetenként változó meghívott vendégből áll. A közönség is szavaz. A helyszín egy moziterem lesz, amelyet Spielberg tervez meg.

Még nem tudni, hogy a rendező személyesen megjelenik-e a műsorban, de tény, hogy hónapokon keresztül együtt dolgozott Brunettel - emiatt csúszott át jövőre az Indiana Jones következő folytatása.