Magyar filmnapok Bécsben

2006.05.23. 14:10
A Collegium Hungaricum szervezésében magyar filmnapokat rendeznek Bécsben május 30. és június 1-je között. Az ötestés programon bemutatják a Nyóckert, a Valami Amerikát, a Szezont, a Fekete Kefét és a Dealert is.

A Magyar Filmnapoknak a Kino de France ad otthont az osztrák fővárosban, a programon a 90-es években debütált rendezők alkotásai szerepelnek. A nyitófilm például Gauder Áron 2004-es animációs filmje, a Nyócker.

A beharangozó szerint "olyan fiatal filmesek kapnak bemutatkozási lehetőséget az osztrák fővárosban, akik számára a kommunizmus már csak a múlt, és akik újradefiniálták a populáris magyar filmet. A gyakran komor és formálisan hatásos alkotások újra meg újra a nemzetközi figyelem középpontjába kerültek". A filmnapokon Herendi Gábor Valami Amerika, Török Ferenc Szezon, Vranik Roland Fekete kefe valamint Fliegauf Benedek Dealer című filmjét láthatja az osztrák közönség, angol felirattal.

A nyitónapon az új filmtörvényről valamint a közép-európai koprodukciókról szóló kerekasztal-beszélgetés egészíti ki a programot.