Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kasszasiker az új Almodóvar-mozi

2006.07.10. 15:13
Az idei év első öt hónapjában 191 spanyol filmet mutattak be a helyi mozikban. Közülük Pedro Almodóvar Cannes-ban díjazott műve, a Volver bizonyult a legsikeresebbnek: több mint 12 millió dolláros bevételi csúcsot ért el. Almodóvar keserédes visszatérése a nők világába március 17-i bemutatója óta 1 676 657 nézőt vonzott a mozikba Spanyolországban.

Ezzel a számmal nem csak a hazai csúcstartó, de a negyedik legjobban teljesítő film hazájában, olyan hollywoodi filmek után, mint a Jégkorszak 2., a Da Vinci-kód és az Egy gésa emlékiratai.

A kasszasikerből következően az El Deseo (Vágy), Almodóvar produkciós cége vezeti a legmagasabb bevételt elért gyártócégek listáját Spanyolországban. A Volver jól szerepelt más európai országokban is: a májusi bemutatókat követően Franciaországban 13 millió, Olaszországban 8 millió dolláros bevételt ért el a film július elejéig. A magyarországi bemutató szeptember 7-én lesz, a filmet a Budapest Film forgalmazza.