Aliz
6 °C
14 °C

Oliver Stone nem politizál

2006.07.11. 15:19
Oliver Stone hátat fordított a súlyos politikai üzenetekkel terhelt filmek készítésének, amik egyre rosszabb hazai publicitást váltottak ki. Legújabb munkája szeptember 11-e tragédiáját dolgozza fel két hétköznapi rendőr szemszögéből, akik az életüket kockáztatják a romok között. "A Nicolas Cage főszereplésével készült World Trade Center az érzékeny téma ellenére kerül mindenfajta politikai áthallást, kizárólag az emberi tragédiákra és hősiességre összpontosít" - írja a UIP.

"A mantránk a következő: ez nem egy politikus film. Nekem úgy tűnik, hogy mindkét oldal mitizálta a történteket, hogy ezáltal politikai előnyre tehessenek szert. Azért készítettem el a filmet, mert megfogott érzelmileg. Szerettem a forgatókönyv egyszerűségét és őszinteségét. Remélem a film sikeres lesz, még ha úgy is mondják majd az emberek, hogy annak ellenére, hogy Oliver Stone rendezte" - nyilatkozott a rendező. A World Trade Center szeptember végén kerül a hazai mozikba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?