Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tarzan ágyékkötőjéért perelnek

MTI
2006.07.14. 14:34
Tarzan, azaz Johnny Weissmüller filmbéli ágyékkötőjéért szándékozik pert indítani a híres úszó és filmcsillag 65 éves fia.

Johnny Weissmüller (1904-1984) úszóként 67 világrekordot állított fel, s az 1928-as Olimpián öt aranyat, valamint egy bronzérmet nyert - olvasható a The Times című angoll lap online kiadásában.

1932 és 1948 között Johnny Weissmüller tizenkét Tarzan-filmben szerepelt, majd a következő öt évben 13 Jungle Jim-epizódot forgatott. Tarzan ágyékkötője, valamint olimpiai érmei immár negyven éve Fort Lauderdale-ben, az Úszócsillagok múzeumának gyűjteményében találhatók, amelynek Johnny Weissmüller ajándékozta 1965-ben az ereklyéket.

Az ifjabb Johnny Weissmüller most pert szándékozik indítani. Tarzan fia nemcsak édesapja ágyékkötőjét, hanem éremgyűjteményét, valamint az 1928-as Olimpián viselt úszónadrágját is vissza akarja szerezni. Meggyőződése szerint az ereklyék gyermekeit és unokáit illetik meg, akiknek dicsőséges nagyapjukról-dédapjukról semmilyen emlékük sem maradt.