Bíróság elé állítják Mel Gibsont

MTI
2006.08.03. 18:53
Ittas vezetésért bíróság elé állítják Mel Gibsont, aki a múlt héten antiszemita szitkokkal illette az ittas vezetése miatt Malibuban őt igazoltató rendőrt. Az ügyészség szerdán emelt vádat az 50 éves Oscar-díjas színész ellen ittas vezetésért, magas véralkohol-szintért és amiért megbontott alkoholos üveget találtak a kocsijában.

Amennyiben elítélik, Gibson akár hat hónap börtönbüntetést is kaphat, bár az első alkalommal ittasan vezető sofőrök általában ennél jóval kisebb büntetéssel is megússzák. Az ügyészek a vádiratban nem tettek említést Gibsonnak az igazoltatáskor tanúsított viselkedéséről, amelyet később maga a színész is "megvetésre méltónak" minősített.

Gibson pénteken támadt rá agresszív módon a vele szemben ittas vezetés miatt intézkedő rendőrre. A színész kijelentette, hogy a zsidók a felelősök a világ összes háborújáért, és megkérdezte James Mee rendőrt, Los Angeles megye alseriffjét, hogy nem zsidó-e. A színész kedden közleményben bocsánatot kért kijelentéseiért a zsidó közösségtől, és segítséget kért alkohol-rehabilitációjához.