BUSHO filmfesztivál a Kultiplexben

2006.08.04. 14:51
Augusztus 4. és 8. között másodszor kerül megrendezésre a BUSHO - Budapest Short - Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál a Kultiplex moziban. A nevezett filmek közel 20 országból érkeztek, és négy nap alatt 14 órányi versenyfilm kerül vetítésre. A versenybe be nem jutott filmek a Kultiplex kistermében kerülnek a közönség elé. A legtöbb alkotás Németországból érkezett, de több lengyel, holland, ausztrál, szlovén, cseh, és angol kisfilm is megmérettetik.

Felix Binder: Kínai kaja

A fesztivál alatt egyéb fesztiválok, és filmes iskolák Best Of válogatásai is megtekinthetők. Úgy, mint a Brno-i rövidfilm fesztivál legjobbjai, válogatás a Mediavawe legsikeresebb filmjeiből, a Future Shorts összeállítása, vagy a Nisimasa Workshop filmjei.

Bár elsősorban rövidfilmes mustráról van szó, a négy nap minden estéjén egy-egy magyar nagyjátékfilm is vetítésre kerül: a Kész cirkusz, a Csoda Krakkóban, Zsiguli és a Másik ember iránti féltés diadala.. A nagyfilmek után pedig minden este koncertek zárják a napokat: Megyabass Group, Ez a divat, Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi és Abszolút Hallás.