Salvatores elsőfilmeseket tanít

2006.08.04. 16:55
A Római Filmfesztivál a New Cinema Network program keretében tizenkét fiatal európai filmest hoz össze befektetőkkel, akik részt vehetnek az alkotók második játékfilmjének finanszírozásában. Ezzel a rendezvény csatlakozik azokhoz a filmfesztiválokhoz, amik támogatják a függetlenfilmgyártást.

Az október 13. és 21. között megrendezett Római Filmfesztiválon a New Cinema Network zsűrijének tagja az Oscar-díjas producer, Cedomir Kolar mellett Simon de Santiago, nemzetközi forgalmazó és Rosanna Seregni, olasz producer.

A zsűri döntése szerint a befektetők a következő fiatal filmesekkel találkozhatnak: az argentin születésű Santiano Aminorenával, akinek első filmjében Juliett Binoche és Nick Nolte is szerepelt, az angol Dave McKeannal, aki Mirrormask című filmjén Neil Gaiman képregényszerzővel dolgozott együtt.

Beválogatták a Cannes-i Filmfesztivál egyik felfedezettjét, a francia Matthias Luthardtot, Santiago Tabernero és Inaki Arteta spanyol, valamint Luciano Melchionna és Giorgio Diritti olasz rendezőket. Jelen lesznek még izlandi, macedón, lengyel, svéd és holland filmesek, akiket az Oscar-díjas Gabriele Salvatores segít tapasztalataival. Az alkotók első játékfilmjeit a Római Filmfesztivál közönségének is levetítik.