József, Bánk
-6 °C
0 °C

Filmes programok a Szigeten

Index
2006.08.09. 10:12

A Szigeten Buharovék új filmjébe nézhetünk bele, valamint a Mr. Bean rendezője mutatja be a gyakorlatban, hogyan működik az animáció, adta hírül a filmhu.

Augusztus 11-én 17 órakor a Igor és Ivan Buharov Álomvadászat című harmadik nagyjátékfilmjének egy részletét lehet megtekinteni a Szellemvasúton. Augusztus 12-én a hazai animációkészítés gyakorlatába vezet be minket Magyarósi Éva rendező, Móré Kati a Mr. Bean alkotója és Hegyi Magda art director. Augusztus 13-án vasárnap 14 órakor a Szellemvasúton a vizuális globalizációról beszélget Kömlődi Ferenc esztéta, Vranik Roland a Fekete kefe rendezője és Nagy András operatőr.

A Sziget Duna Mozijában először a Mediawave fesztivál legjobbjait lehet megnézni augusztus 9-én, majd a Spáh Dávid által jegyzett Aquát, végül László Péter nőgyógyászati rendelőben játszódó Oldalbordák című kisfilmjét. A további napokon Orosz Dénes Melleted és Madarász István Előbb-utóbb című kisfilmjeit vetítik, de láthatunk válogatást az Országos Függetlenfilm Fesztivál és az I. Zsilett Fesztivál legjobb alkotásaiból is.