Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Super 8 mm fesztivál Szegeden

2006.09.06. 13:33
"A Super 8-as filmkultúra népszerűsítésére életre hívott fesztivált immár ötödik alkalommal rendezik meg a Tisza-parti városban azzal a céllal, hogy a hazai amatőr, félprofi és profi alkotók évente egyszer bemutathassák az általuk készített, illetve gyűjtött filmeket" - mondta el az MTI-nek Rózsa Péter, a rendezvény egyik megálmodója.

A fesztivál csütörtökön este egy performance-szal kezdődik, ami az Oscar-díjkiosztókat parodizálja. Ezen az estén mutatják be a szegedi Belvárosi Moziban Sándor Zsolt Leves című filmjét. A premierre a szereplők és a rendező limuzinokkal érkeznek, majd vörös szőnyegen vonulnak be az épületbe, ahol Super 8-as kamerák és fotósok hada várja őket.

Pénteken este a mozi teraszán világcsúcsot próbálnak felállítani a fesztivál résztvevői. Egyszerre harminc Super 8-as vetítő fogja a filmeket az egymás mellett fölállított vásznakra vetíteni.

A vasárnapig tartó fesztiválon több helyszínen is vetítenek Super 8-as technikával készült alkotásokat. A legkisebbek zongora kísérettel nézhetnek rajzfilmeket, válogatásokat vetítenek a III. Fehérvászon Függetlenfilm Fesztiválon és a Mediawave-en bemutatott Super 8-as alkotásokból, valamint a privát filmmúzeum gyűjteményéből.

Esténként a Super 8-as Akrobatacsoport és az S8- Improv. Csoport ad elő analóg technikával készült multimédiás performace-okat, de a Matthew Mitchell trió és The Trousers együttesek koncertjeiről sem hiányozhatnak majd a Super 8-as filmek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?