Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

56-os filmvetítések az Olasz Kultúrintézetben

Index
2006.09.08. 13:06
1956 ötvenedik évfordulójára Európa és Észak-Amerika országai és Ausztrália összefogtak, hogy együtt emlékezzenek meg a magyar forradalomról. A megemlékezések során tematikus filmvetítéseket is szerveznek.

A budapesti Olasz Kultúrintézetben szeptember 12-én kezdődik a sorozat, amely szeptember 26-áig tart. A programban elsőként a Freedom's Fury, A szabadság vihara című film szerepel, amely Quentin Tarantino, Lucy Liu és Andy Vajna producerek nevéhez fűződik.

Szeptember 13-án egy olasz filmet, Indro Montanelli alkotását láthatja a közönség. Magyarországot Pigniczky Réka Hazatérés című alkotása képviseli szeptember 15-én. Kanadát 16-án két dokumentumfilm reprezentálja, majd 18-án megint egy olasz alkotó, Vittorio Mangili dokumentumfilmjeit lehet majd látni.

Fischer Tibor 19-én egy brit dokumentumfilmmel szerepel, de lesz francia alkotás is a műsorban. Szilágyi Andor "Mansfeld" című alkotása látható 22-én. Szeptember 23-án az amerikai Jake Boritt "Budapesttől Gettysburgig" című mozija látható. Szeptember 26-án a svájci film, az Anya kerül műsorra, amelyet Gimes Miklós rendezett.