56-os filmvetítések az Olasz Kultúrintézetben

Index
2006.09.08. 13:06
1956 ötvenedik évfordulójára Európa és Észak-Amerika országai és Ausztrália összefogtak, hogy együtt emlékezzenek meg a magyar forradalomról. A megemlékezések során tematikus filmvetítéseket is szerveznek.

A budapesti Olasz Kultúrintézetben szeptember 12-én kezdődik a sorozat, amely szeptember 26-áig tart. A programban elsőként a Freedom's Fury, A szabadság vihara című film szerepel, amely Quentin Tarantino, Lucy Liu és Andy Vajna producerek nevéhez fűződik.

Szeptember 13-án egy olasz filmet, Indro Montanelli alkotását láthatja a közönség. Magyarországot Pigniczky Réka Hazatérés című alkotása képviseli szeptember 15-én. Kanadát 16-án két dokumentumfilm reprezentálja, majd 18-án megint egy olasz alkotó, Vittorio Mangili dokumentumfilmjeit lehet majd látni.

Fischer Tibor 19-én egy brit dokumentumfilmmel szerepel, de lesz francia alkotás is a műsorban. Szilágyi Andor "Mansfeld" című alkotása látható 22-én. Szeptember 23-án az amerikai Jake Boritt "Budapesttől Gettysburgig" című mozija látható. Szeptember 26-án a svájci film, az Anya kerül műsorra, amelyet Gimes Miklós rendezett.