Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Greenaway Rembrandtról forgat

Index
2006.09.12. 13:33

Peter Greenaway angol rendező elkezdte forgatni legújabb, Éjjeli őrjárat című kosztümös filmjét, amiben a XVII. századi németalföldi festő, Rembrandt szakmai és magánéletét tárja a nézők elé. Az Éjjeli őrjárat (Night Watch) Rembrandt von Rijn azonos című festményét veszi alapul, amelyen a korabeli városi milícia tagjai láthatóak őrjáratra indulva. A történelmi mese középpontjában a festményen szereplő karakterek mögé álmodott összeesküvés, bujaság és gyilkosság áll.

Rembrandt szerepére a rendező Martin Freemant, a Galaxis útikalauz stopposoknak Arthur Dentjét kérte fel, akinek partnerei Eva Birthistle, Jodhi May, Emily Holmes és Natalie Press lesznek. A forgatás holland aranykort imitáló helyszíneit az alkotó Lengyelországban és Walesben találta meg. Az Egyesült Királyság Filmes Tanácsa 300 000 angol fonttal támogatja a film elkészültét.