Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra megvásárolták a magyarok a Lars von Trier-filmeket

Index
2006.09.19. 14:43

A Cirko Film - Másképp alapítvány október 5-től ismét forgalomba hozza a világhírű rendező, Lars von Trier első három nagyjátékfilmjét, az Európa trilógiát. A magyar fiatalok közül kevesbé ismerik az avantgard filmjeit, mivel azok filmjogai Magyarországon már régen lejártak.

Az ősz folyamán Trier minden jelentős alkotását levetítik Budapesten és vidéken. A budapesti, Balassi Bálint utcai művészmoziban látható lesz a híres Birodalom című alkotás is, amelyet eddig magyar néző csak televízióban láthatott. Az Európa trilógián kívül megnézhetik a filmbarátok a Hullámtörés, az Idióták, a Táncos a sötétben és a kultikus Dogville című alkotásokat, valamint legújabb filmjét, a Manderlay-t. Az Európa trilógiából az első, A bűn lélektana, azért is érdekes, mert abban az évtizedek óta külföldön élő magyar filmrendező, Herskó János egy kórboncnok szerepében látható. Lars von Trier szinte minden szakmai díjat besöpört már eddig.