Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erotikus konyhafilmmel nyit a Német Filmnapok

Index
2006.09.21. 19:08
A Német Filmnapok csütörtökön kezdődik az Éden című film bemutatójával a Corvin Budapest Filmpalotában. A rendezvény vasárnapig tart. Az immáron másodszor rendezett fesztivál programjában négy játékfilm, egy családi mozi, egy tévéfilm, egy dokumentumfilm és egy rövidfilm összeállítás szerepel. Játékfilm kategóriában az Éden, a Rekviem, a Vörös kakadu és a Kőkemény című műveket vetítik. A tévéfilmek közül a Mária utolsó utazása, dokumentumfilm kategóriában a Mindenki másról hallgat, a családi alkotások keretében pedig Hotzenplotz, a rabló című filmet mutatják be a moziban.

Az erotikus konyha hatása alatt született az Éden című filmalkotás - mondta Michael Hofmann német rendező az MTI-nek adott interjúban csütörtökön. Hofmann - barátja ajánlására - a forgatókönyv megírása előtt felkeresett egy híres német szakácsot, aki nyolcfogásos erotikus menüt készített neki. "Az ízek harmóniája helyettesíti a szeretkezést, de a szakács szerint talán még annál is jobb érzés" - mesélte a rendező. Érdekességként kiemelte az úgynevezett "őzcapuccinót", amelyet úgy készítenek, hogy az állat főzése közben keletkezett eszenciát beöntik egy pohárba, és megisszák. "Olyan, mintha az állatot falatoznám, pedig csak egy pohár ital" - mondta. A rendező kitért a filmnapok többi alkotására is. Elmondta, a Detlev Buck rendezte Kőkemény című film nagyon híres, mégis összesen százezren nézték meg Németországban, valószínűleg azért, mert nagyon problémás szociális kérdéseket feszeget. A rendező a Rekviem című filmre hívta fel még a figyelmet, ami pénteken látható.