Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Doku-gyűjtő mozi nyílt

Index
2006.09.26. 13:28

Átadták a DocuArtot, az Első Magyar Dokumentumfilm-gyűjteményt és mozit a Ráday utca 18-as szám alatti kétszintes felújított műemlék épületben.

Gegesy Ferenc kerületi polgármester a megnyitón elmondta, hogy az épület felújítása 10 évig tartott és mostanra készült el, összesen mintegy félmilliárd forintos költséggel. Dr. Demszky Gábor főpolgármester az előzetesekkel ellentétben a megnyitón nem jelent meg.

Füredi Zoltán, a DocuArt szakmai vezetője elmondta, hogy 2000 óta gyűjtik a Magyarországon készülő dokumentumfilmeket, a kísérleti- és rövidfilmeket. A DocuArtnál azt tervezik, hogy szinte teljes körű adatbázist építenek ki és a megnyíló moziban bárki megnézheti azt a filmet, ami érdekli. Mint mondta, a több helyiségben működő dokumentumfilm-gyűjtemény és mozi elsősorban újságíróknak, kutatóknak és diákoknak lesz hasznos.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?