Natália
1 °C
7 °C

'56-os filmszemle Bécsben

MTI
2006.09.26. 13:41

Budapest lángol jelmondattal magyar filmek vetítését kezdi meg kedden este a bécsi Metro filmszínház.

Az Ausztria Filmarchívum és a bécsi magyar kulturális intézet, a Collegium Hungaricum összefogásával létrejött vetítéssorozatot az 1956-os forradalom 50. évfordulója alkalmából tartják. A fesztiválon Mészáros Márta rendező munkássága előtt tisztelegnek 1956: azelőtt és azután gyűjtőcímmel, aminek keretében levetítik a Temetetlen halott, az Eltávozott nap, a Kisvilma, a Napló gyermekeimnek, a Napló szerelmeimnek, a Napló anyámnak, apámnak, a Kilenc hónap, az Ők ketten című filmjeit.

A vetítéssorozat aon bemutatásra kerül többek között Gothár Péter Megáll az idő, Máriássy Félix Budapesti tavasz, Radványi Géza Valahol Európában, Bacsó Péter A tanú, Bereményi Géza Eldorádó, Sára Sándor Feldobott kő, Sopsits Árpád Torzók, Koltai Róbert Világszám, Tímár Péter Hat-három és Csinibaba, Tarr Béla Családi tűzfészek című művét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?