Árpád
-2 °C
3 °C

Újságban cáfolják a Borat-filmet

Index
2006.09.28. 16:58

A kazah kormány egy szokatlan lépést tett tegnap: négy oldalban mutatták be országukat és cáfolták a Borat-film állításait a New York Timesban, írta a Guardian. Hiába találták szórakoztatónak a filmet sokan, a kazahoknak nem tetszik. Amióta Borat először feltűnt, folyamatosan tiltakoznak és perrel fenyegetőznek. A kazah elnök, Nursultan Nazarbayev tegnap Amerikába érkezett a film miatt, és azért, hogy találkozzon George W. Bush amerikai elnökkel.

A Borat: Az amerikai kultúra tanulmányozása Kazahsztán dicső népének okulására című film többek között ezeket állítja Kazahsztánról: a babona földje, vallási intolerancia és politikai elnyomás van, ráadásul renegeteg kecske. Csupa hibás kép, amit a Borat című film sugall. Kazahsztán fémekben gazdag és fejlett ipara van, előretekintő, modern nemzet erős gazdasággal, ami vonzó a külföldi befektetők számára.

A film kigúnyolja a a közép-ázsiai nemzetet: Borat Sagdyev, kazah újságíró elutazik Amerikába, hogy a helyi szokásokról készítsen riportot. Borat a húgát a közönségnek: "az ország negyedik legjobb kurvája egész Kazahsztánban", majd bemutatja a város egyik szokását, a "a zsidók futását", ami a pamplonai bikafuttatás egy változata. Borat Amerikában elengedte a tyúkokat a metróban, majd rosszul énekelte el az amerikai himnuszt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?