Pálfi filmje Paraguay-ban

Index
2006.10.02. 14:43

A Keleti szél az európai filmek fesztiválján Essonne-ben Kocsis Ágnes, Fliegauf Benedek, Hajdu Szabolcs, Jancsó Miklós, Jeles András, Pálfi György és Török Ferenc filmjeit vetítik Franciaországban. Pálfi György Hukkle című alkotása a Paraguay-i filmfesztivál első magyar filmjeként mutatkozik be Asunción-ban, a Taxidermia a fantasztikus filmek Sitges-ben megrendezett nemzetközi filmfesztiválján versenyez.

Két magyar versenyfilmmel és tucatnyi magyar alkotással kezdődik az európai filmek fesztiválja Essonne-ben október 6-án. A franciaországi filmfesztivál versenyprogramjába a Friss levegő és a Fehér tenyér című filmek kaptak meghívást Magyarországról. A Cinessonne "Keleti szél" című különprogramjában Kocsis Ágnes, Fliegauf Benedek, Hajdu Szabolcs, Jancsó Miklós, Jeles András, Pálfi György és Török Ferenc alkotásait mutatják be, rövid- és játékfilmeket egyaránt. A fiatal lengyel, cseh és magyar rendezőgenerációra koncentráló filmünnepen Fliegauf Benedek, Török Ferenc és Andrea Roberti, a Friss levegő társrendezője személyesen is részt vesz.

A Hukkle című alkotás lesz az első magyar film a Paraguay-i nemzetközi filmfesztivál történetében, mely október 5-én kezdődik és idén ünnepli 15. születésnapját. Pálfi György világhírű diplomafilmjét Asunción-ban a Paraguay-i Filmintézetben tűzik műsorra. Katalóniában 39. alkalommal veszi kezdetét a nagyvilág egyik leghíresebb fantasztikus film fesztiválja. A Sitges-i seregszemle húsz szekcióban közel kétszáz alkotást tűz műsorra. Az október 6 - 15. között megrendezendő filmfesztivál versenyprogramjában lesz a Taxidermia spanyol premierje. Belgiumban, a Leuven-i Cinema ZED-ben magyar filmnapok kezdődnek október 4-én. A Nyócker!, a Johanna, A porcelánbaba és a Kontroll című alkotások mutatkozhatnak be Belgium jelentős egyetemi városának filmszínházában.