Jackie Chant hátráltatják a biztonsági előírások

2006.10.16. 12:02
Jackie Chant hátráltatják a hollywoodi biztonsági előírások. "Túl sok biztonsági szabálynak kell megfelelni" - nyilatkozta a színész egy interjúban az AP híradása szerint. "Tudom, csak azt akarják elkerülni, hogy bajom essen az akciójelenetek felvétele alatt, de néha a legegyszerűbb mutatványoknál is ragaszkodnak hozzá, hogy védőfelszerelést viseljek. Ez idegesítő, és túl sok időt vesz igénybe."

"Hongkongban nincsen biztonságfelelős a forgatásokon, ott csak fogjuk magunkat, és felvesszük a jelenetet. Ott mindig a saját csapatommal dolgoztam, mert ismertem őket, és megvolt hozzá a tapasztalatuk, hogy biztonságosan végrehajtsák a kaszkadőrmutatványokat" - mondta.

Az interjúból az is kiderül, hogy hollywoodi karrierje kezdetén Channek kevés beleszólása volt a saját koreográfiáiba, pedig előtte évtizedekig mást sem csinált Hongkongban. "A rendezők meg se hallották, amit mondtam, hogyha az akciójelenetekről volt szó. Azóta változott a helyzet, az amerikai filmjeimben már jobban bevonnak a koreográfia kitalálásába, és ez jól esik. Persze a helyzet továbbra sem egyszerű."