Scorsese drogja a film

2006.10.16. 12:25
Legújabb filmje, A tégla sikeres indulása ellenére Scorsese azt nyilatkozta, hogy hátat fordít a nagyköltségvetésű hollywoodi filmeknek, és legközelebb egy japán regény filmes adaptációját készíti el, jelenti a Reuters.

A Római Filmfesztiválon állva tapsolt a közönség az új film vetítése után, amiben Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio és Matt Damon szerepelnek. A 90 millió dolláros költségvetésű mozi első hétvégéjén minden korábbi Scorsese-filmnél jobb bevételt hozott, és többen az Oscar-esélyes filmek között tartják számon.

Scorsese elmondta, hogy semmi problémája nincs a filmet gyártó Warner Brothers-szel, de egyre nehezebben megy a munka a nagy hollywoodi stúdiókkal, mert azok korlátozzák a rendezői szabadságot. "Minél nagyobb a költségvetés, annál kevesebbet lehet kockáztatni. A Warner nagyon türelmes volt a A tégla forgatásánál, ami alatt voltak újító kísérletek" - mondta Scorsese a római sajtóvetítést követően.

Következő filmje Suzsaku Endo Némaság című könyvének adaptációja lesz, ami két tizenhetedik századi portugál hittérítőről szól. "Ez egy kisköltségvetésű film, amit már tizenöt éve szeretnék leforgatni" - nyilatkozta.

Viszont ha kezébe kerülne egy a Téglához hasonlóan jó forgatókönyv, aminek a megvalósításához hasonlóan nagy költségvetés és szabadság állna rendelkezésére, a rendező nem mondana nemet. "Képtelen lennék ellenállni, ez olyan mint egy betegség, vagy egy drog."