Hajdu premierje Los Angelesben

Index
2006.11.02. 13:36

Hét magyar alkotás kapott meghívást a pénteken kezdődő sevillai filmfesztiválra, amelyen Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című mozija indulhat a fődíjért, az Arany Giraldillóért, jelentette a Magyar Filmunió.

A kizárólag európai alkotásokat műsorra tűző esemény Europa-Europa versenyében Kocsis Ágnes Friss levegő című munkája indul, az Eurimages által támogatott filmek között Pálfi György Taxidermia című műve szerepel, míg az Eurodoc válogatásában Szemző Tibor alkotása, a Csoma legendáriuma látható. Az Európai Filmakadémia (EFA) szombaton Sevillában jelenti be, hogy 49 nevezett játékfilmből kiket terjeszt fel a díjra. Versenyben van a Fehér tenyér és a Taxidermia is.

A legjobb európai rövidfilm várományosai között már biztosan ott van Kenyeres Bálint Before Dawn című munkája, Az év felfedezettje-díj négy jelöltjének egyike pedig Kocsis Ágnes, Friss levegő című filmjével. Los Angelesben az Amerikai Filmintézet szerdán megkezdődött fesztiválján lesz Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című filmjének amerikai premierje.