Robert Downey Jr. páncélban

Index
2006.11.15. 11:45

Robert Downey Jr. a legendás Marvel kiadó egyik legnépszerűbb hőséről készített film, az Iron Man címszereplője a páncélruhájáról nyilatkozott.

"A páncélruha olyan összetett, és olyan sok mindenre képes, hogy egy-két alkalmat leszámítva, fejtől lefelé szinte semmit nem kell tennem - válaszolta a milliárdos fegyvergyárosból lett igazságosztó szuperhős megformálója a híres páncélról, amiben Tony Stark hőstetteit véghez viszi. - De így is rengeteg mozgást fogunk filmezni a páncéllal, tehát nem csak egy tetszőleges kaszkadőr lesz benne, hanem szerénységem. Ha egy filmben CGI karaktereket látok, sokszor olyan, mintha rajzfilmet néznék, nem igazi akciófilmet. Így aztán inkább rendes felvételeket akarok, még akkor is, ha ez még nyolc hónapnyi pluszmunkát jelent a rendes forgatás után.

Downey Jr. a film során három különböző fejlettségű páncélt fog hordani: először egy kezdetleges, csörömpölő búvárharang páncélt, majd egy repülőszerkezetet - már a klasszikus arany-piros színkombinációval -, végül pedig teljes fegyverzettel ellátott, hi-tech páncélban veszi fel a harcot legfőbb ellenfelével, a gaz Mandarinnal. Iron Man - várható nemzetközi és hazai premiere 2008 május.