Tim Robbins fogolykínzót játszik

2006.11.28. 14:24
Tim Robbins a Tűzveszély című filmben az egykori Apartheid egyik fontos irányítóját, a dél-afrikai biztonsági szolgálat főnökét alakítja. Hentie Botha, akiről a karaktert megmintázták, politikai foglyok és gyanúsítottak kínzásában is részt vett. Phillip Noyce, a Tűzveszély rendezője pedig tanácsadónak szerződtette a filmhez.

"Ami megindított Hentie-ben, az volt, hogy noha tudtam, miket vitt véghez annak idején, hajlandó volt arra, hogy a tanácsadónk legyen, és mindenben segítsen - nyilatkozta Tim Robbins az általa megformált karakter eredetijéről - Sőt, elmegy konferenciákra, ahol teljesen nyíltan beszél arról, miket tett a múltban. Ez nagyon nehéz lehet."

Derek Lukenak viszont viszketett a tenyere. A fiatal színész a filmben az ártatlanul megkínzott, majd az ellenállók közé álló Patrick Chamussot alakítja. "Hentie Botha elég nagy kihívás volt nekem. Valahányszor csak megjelent a forgatáson, ránéztem, és azt éreztem, hogy itt az esély, hogy megváltsam Dél-Afrikát. Csak le kéne ütnöm Hentie-t" - nyilatkozta a fekete Luke.