25 milliót kap a Szemle közönségdíjasa

Cinematrix
2007.02.02. 14:54

Elindult a 2007-es Magyar Filmszemle internetes közönségszavazása a filmhu oldalán. A szavazásban csak a szemlén versenyben lévő nagyjátékfilmek vehetnek részt a bemutatásuk időpontjától kezdve. A szavazás február 6-a, kedd 12 óráig tart. A közönségszavazás díja egy nagy értékű digitális rendezőasszisztens (Personal Digital Assistant /PDA/). A 38. Magyar Filmszemle internetes közönségszavazása alapján a legjobb játékfilm rendezőjének a TV2 25 millió forintos pénzdíjat ajánl föl, a következő, TV2-vel koprodukcióban megvalósítandó filmtervéhez.

Hirsch Tibor vezetésével online filmklub indul, ami leginkább a középiskolai filmoktatás ügyéhez kapcsolódik. A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) közreműködésével az ország összes megyéjében elérhető lesz az interneten több mint 100 nagyjátékfilm.

A 2007-ben első alkalommal kerül megrendezésre a Central European Pitch Forum, amire május 15-éig jelentkezhetnek forgatókönyvírók, főként Közép- és Kelet-Európából valamint a balkáni régióból. A rendezvényt a Fade In szervezi, amit Lovas Balázs a Filmhu Forgatókönyvíró Iskola sikerén felbuzdulva alapította meg a Fade In Script Consultingot Hegedüs Bálint és Krigler Gábor forgatókönyvírókkal.