Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terjed a 3D-s mozi

2007.02.05. 14:19
Bár jelenleg világszerte csak 250 mozi alkalmas 3D-s vetítésekre, a következő két hónapban ezek száma megduplázódik, 2007 végére pedig megháromszorozódik, írja a Variety. Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált ez a formátum, amit a Superman visszatér és a Polar Expressz vetítései is igazolnak. A 3D-s vetítések mindkét film esetében több látogatót vonzottak, mint a hagyományos 2D-s vetítések.

A stúdiók most több száz millió dollárt fektetnek az új technológia elterjesztésébe. A cél a mozizás felélesztése, a 3D-s látvánnyal akarják visszacsalogatni a filmszínházakba a házimozizó nézőket. Idén többek között a Disney Meet the Robinsons című animációja jön majd ki 3D-ben, de George Lucas is forgalomba hozná a Star Wars sorozatot 3D-s moziverzióban.