Judit
2 °C
7 °C

Politikusok a német Oscar-díjasról

2007.02.26. 18:30
Német politikai körökben is visszhangot keltett a Stasi tevékenységét leleplező német filmnek, A mások életének megítélt Oscar-díj. Wolfgang Thierse német parlamenti alelnök szerint a film megmutatta, hogy az akkori NDK hírhedt titkosszolgálata, illetve annak tevékenysége a mindennapi élet része volt. "Sikerült érzékeltetnie az akkori aranyszabályt: amikor az egykori keletnémet kommunista államban több ember gyűlt össze, legalább egyikük biztos ügynök volt" - fogalmazott a Bundestag alelnöke.

Marianne Birthler, a Stasi-múltat vizsgáló szövetségi hivatal vezetője szerint a Mások életének nemzetközi sikere az egykori keletnémet kommunista diktatúra által elkövetett bűncselekmények további vizsgálatára ösztönöz. Bernd Neumann konzervatív kulturális miniszter a film Oscar-díját Németország sikereként értékelte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?