Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar-román filmfesztivál Csíkszeredában

MTI
2007.05.14. 17:07

Mobiltelefonnal készített filmeket is láthat a közönség hétfőtől Csíkszeredában a negyedik Film.Dok Magyar-Román Dokumentumfilm Fesztivál versenyprogramjában, amelynek keretében hat kategóriában összesen 52 dokumentumfilmet vetítenek.

Csak két mobilfilmes alkotást küldtek be a filmesek - közölte Farkas György, hozzáfűzve, hogy a filmötletek versenyére is több pályamunkát vártak volna. "Érdekes, hogy a jelennel inkább a román alkotók foglalkoznak, a magyar filmesek a múlt felé hajlanak" - mondta a fesztiváligazgató. A szervezők szerint különböző, jól körülhatárolt témákban szerveznek még hasonló fesztiválokat, de Magyarországon nincs a Film.Dok-hoz hasonló rendezvény, Romániában is ez az egyedüli dokumentumfilm-fesztivál. A finanszírozásról szólva a szervezők emlékeztetnek: míg Magyarországon van e célra elkülönített kormánypénz, Romániában nincs ilyen alap, ezért uniós forrásokra sem pályázhatnak a nemzeti önrész hiánya miatt a romániai alkotók.