Ödön
1 °C
11 °C

Kalózokkal a filmkalózok ellen

Cinematrix
2007.05.23. 13:26

Az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány, az illetékes hatóságok és a forgalmazó kalózok védelmében veszik fel a harcot a hazai kalózok ellen. Holnap kerül a mozikba, ugyanis a világsikert aratott Karib-tenger kalózai-széria harmadik, egyben záró darabja.

A hozzávetőlegesen 200 ezer dolláros büdzséből készült filmet a magyarországi jogvédők, az illetékes hatóságok, a filmet játszó filmszínházak valamint a forgalmazó Forum Film is megtesznek mindent film kalózmásolatainak terjedése ellen. Ennek megfelelően szigorú ellenőrzések várhatóak a mozikban, az interneten és a kalóztermékek árusításáról elhíresült piacokon is.

Hazánkban a filmes iparágnak a kalózkodásból adódó becsült összesített vesztesége 2005-ben meghaladta a 20 milliárd forintot, az ebből eredő összesített nemzetgazdasági kár pedig közel 40 milliárd forint volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?