Kamondi Zoltán filmje Karlovy Varyban versenyez

Cinematrix
2007.06.12. 13:57

Kamondi Dolina című filmje meghívást kapott a 42. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába. Közép-Európa egyetlen A - kategóriás filmszemléjét június 29-és július 6-a között rendezik meg, adta hírül a Magyar Filmunió.

A Kristályglóbuszért folyó versenybe 14 film kapott meghívást. Az Adriano Giannini, Molnár Piroska, Stefania Rivi, Derzsi János és Bán János főszereplésével készült film alkotói a 38. Magyar Filmszemlén a legjobb látvány díját kapta. A film Bodor Ádám: Az érsek látogatása című művének feldolgozása, operatőre Medvigy Gábor. Az idei mezőnyben olyan alkotók legújabb munkáival találkozhatunk, mint például a cseh Jan Sverak, az izlandi Baltasar Kormákur, a török származású Ferzan Ozpetek, és a lengyel Kryzsztof Krauze. A díjak sorsáról nemzetközi zsűri dönt, melynek elnöke Peter Bart, a legbefolyásosabb nemzetközi szaklap, a Variety főszerkesztője.

A régió leglátogatottabb filmfesztiváljának "East of the West" elnevezésű versenyprogramjába Bogdán Árpád Boldog új élet című alkotása kapott meghívást. Ugyanebben a szekcióban versenyez "A csapda" című szerb-német-magyar koprodukció, melyet Srdan Golubovic jegyez. A berlini filmfesztiválon bemutatott és azóta számos nemzetközi díjjal jutalmazott film producere Kántor László volt.