Ma indul a nemzetközi rövidfilm-kavalkád

2007.08.03. 11:51

Augusztus 3-7 között kerül megrendezésre a 3. BUSHO - BUdapest SHOrt Rövidfilm Feszitvál az Almássy Téri Szabadidőközpontban. Több, mint 70 külföldi vendég, 116 versenyfilm, közel 250 információs film, 4 nagyjátékfilm, Oscar díjas animáció a megnyitón, workshop, és minden nap koncert, kiállítás kíséri a 4 napos rendezvényt.

A fesztivált az idén rövid animációsfilm kategórában Oscar díjat nyert kanadai-norvég The Danish Poet (A dán költő) című Torill Kove-film nyitja augusztus harmadikán fél héttől. A tavalyi BuSho Fesztiválon több díjjal is jutalmazák M. Tóth Géza Maestro című animációját, amit idén Oscar díjra jelöltek, és ami elől a The Danish Poet vitte el az amerikai filmakadémia díját.

A 116 versenybe került alkotást nemzetközi zsűri értékeli, melynek tagja Bollók Csaba filmrendező, akinek Iszka utazása című filmje elnyerte az idei Magyar Filmszemle fődíját. Idén először a BuSho fesztivál egy workshopot is rendez a VideoGizmo site-tal közösen, amelyet a fesztivál előtti héten tartottak szintén az Almássy Téri Szabadidőközpontban. A workshopon elkészült rövid animációkat külön zsűri értékeli majd a BuSho alatt, aminek elnöke Varga Csaba, a volt Varga Stúdió vezetője. A fesztivál hivatalosan az augusztus 6-i Díjkiosztóval zárul, majd a díjazott alkotásokat 7-én délelőtt még levetítik az érdeklődőknek.