Tarantino pofonért csókolt

2005.04.14. 14:49
A pofonok földje (Kung Fu Hustle) az egyik legsikeresebb hongkongi filmek közé tartozik. Az író-rendező-főszereplő Stephen Chow azonban legutóbbi nyilatkozata szerint nem tudja eldönteni, mi számít az igazi sikernek.

Stephen Chow
Stephen Chow

A pofonok földje bemutatója hétvégéjén rögtön Hongkong legnézettebb filmje lett; a művészfilmekben bővelkedő távol-keleti piac legfőbb szakmai összejövetelén, a 24. Hongkongi Filmdíj záróünnepségén a különös műfajú börleszk-akciófilm-paródia rendezője átvehette az év legjobb filmjének járó díjat, majd kapott egy vad ölelést Quentin Tarantinótól - jelentette az IC Press.

"Tényleg fura eset volt" - meséli a rendező. "A hongkongi irodámban ültem, egyszer csak kicsapódott az ajtó, berohant Quentin Tarantino, megölelt, megcsókolt, majd ahogy jött, ki is száguldott. Sose találkoztunk előtte, csak fotókról ismerem. Azt sem tudtam, hogy Ázsiában jár éppen. Utólag derült ki, hogy három napra jött erre, és feltétlen találkozni akart velem. Végül ennyire volt ideje. De lehet, hogy ez is van olyan fontos, mint a Legjobb film díja.

A pofonok földje hazai bemutatója június 23-án lesz.